Potrivit informaţiilor preliminare, femeia era însoţită de trei bărbaţi care au viză de reşedinţă în această localitate, însă nu locuiesc acolo. De asemenea, se presupune că şi aceşti bărbaţi au încercat să scoată din secţia de votare mai multe buletine de vot.

Şefa secţiei de votare a încercat să oprească aceşti oameni, însă unul dintre ei a bruscat-o şi a părăsit secţia de votare. Aceştia au plecat cu o maşină de marcă BMW.

În acest context, primarul degrevat al localităţii, Vitalie Şalari, a declarat că „aceste persoane au viză de reşedinţă temporară în localitate, iar adresa unde au fost înregistraţi coincide cu locuinţa unui fecior al unui consilier PD”. Mai mult, acesta a spus că este straniu că în timpul incidentului la faţa locului nu erau oamenii legii.

Poliţia urmează să cerceteze acest caz.

Amintim că pe 22 iunie în timpul unei întâlniri electorale primarul degrevat a fost luat la pumni de un amic al deputatului PD Constantin Ţuţu. Mai mult, Vitalie Şalari susţine că la faţa locului şi-ar fi făcut apariţia şi deputatul Ţuţu, care, însă, nu ar fi coborât din maşină. 

Cu lovituri s-au ales şi tatăl lui Vitalie Şalari, dar şi fratele acestuia, care îl însoţeau. Toţi trei au depus o plângere la Procuratura Generală, în care îl acuză pe deputatul Ţuţu că ar fi pus la cale incidentul. 

Procuratura Generală a deschis un dosar pe acest caz şi urmează să stabilească vinovaţii. Conflictul dintre liberalul Vitalie Şalari şi reprezentantul Partidului Democrat Constantin Ţuţu durează încă dinaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 2014. Recent, primarul degrevat l-a acuzat pe deputatul PD, originar din Băcioi, că i-ar fi organizat percheziţii din partea Centrului Naţional Anticorupţie.

Totodată, pentru a-i potoli pe cei care i-ar fi atacat, tatăl lui Vitalie Şalari a folosit un spray lacrimogen. În consecinţă, doi copii, de cinci şi, respectiv, zece ani, care se aflau în preajmă, au avut de suferit şi au ajuns la Institutul Mamei şi Copilului din capitală.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.