/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ În anul 2018, vom avea un deficit de cinci miliarde de lei. Copiii din instituțiile de învățământ vor mânca cu un leu mai mult

missing
01 decembrie 2017, ora 19:33

Dvs. propuneți alocații organizării alegerilor la funcția de președinte al țării. Noi la anul avem prezidențiale. Eu știam de 2020. Dl Dodon pleacă? Va fi un impiechment despre care încă nu se știe?”, a întrebat Valeriu Ghilețchi, președintele grupul PPEM.

Este o greșeală”, a declarat Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

Domnul Voronin poate vrea să candideze la anul și să știe că în buget sunt oferiți bani pentru alegerile prezidențiale”, a replicat Ghilețchi.

Potrivit documentului, veniturile bugetului de stat pentru 2018 sunt preconizate la 36 de miliarde de lei, cu opt la sută mai mult față de 2017. La capitolul cheltuieli, sunt prevăzute 41 de miliarde de lei – o majorare cu 9 la sută față de 2017.

Cancelaria de Stat solicită cheltuieli, în comparație cu 2017, cu 61 mln lei mai mult. Ministerul Finanțelor, în comparație cu 2017, cu 200 de milioane de lei mai mult. Ministerul Justiției – plus 61 mln lei. Ministerul Justiției anul trecut a procurat un automobil de un milion de lei”, spune Grigore Cobzac, deputat PLDM.

Nu există o libertate totală, nu se alocă banii în alb”, susține Armașu.

Care a fost motivația pentru a majora bugetul companiei „Teleradio-Moldova” cu 5,7 mln lei? Ultimul audit a arătat că sume fabuloase au fost gestionate irațional”, afirmă Maria Ciobanu, deputat PLDM.

Este ajustarea salariilor angajaților, indexarea cheltuielilor pentru energia electrică, achiziționarea drepturilor de difuzare a filmelor de diferit gen, procurarea autoturismelor”, a explicat ministrul Finanțelor.

Ce facem cu majorarea cheltuielilor pentru alimentația copiilor? Conform acestui buget, e prevăzută majorarea cu 1 leu”, a întrebat Vladimir Țurcan, deputat PSRM.

Sunt prevăzute 60 mln lei. Sunt prevăzute 25 mln lei pentru aprovizionarea copiilor cu mere”, a menționat Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

Construcția blocurilor sanitare la 23 posturi vamale. Aproape șase mln lei. Aproape 300 de mii la un veceu”, a subliniat Vasile Bolea, secretar fracțiunea PSRM.

Noi avem în vedere construcție capitale cu toate rețelele, cu infrastructură modernă. Asta e fața țării, dacă doriți”, a replicat Armașu.

Potrivit documentului votat astăzi în prima lectura, deficitul bugetar preconizat pentru 2018 va fi de aproximativ 5 miliarde de lei. Gaura ar urma să fie acoperită din surse externe, dar și din vânzarea activelor băncilor devalizate, aflate în proces de lichidare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram