„Personal din săptămână în săptămână promiteţi că o să fie publicat raportul Kroll. Domnul Diacov la o emisiune a zis că „voobşce” nu aşteptaţi, care-i situaţia”, a întrebat liderul PCRM.

„Urmăriţi blogul meu personal şi poate o să vedeţi raportul Kroll într-o bună zi. Miliardul l-au furat cei care trebuie să răspundă, iar ce ţine de raportul Kroll, există o relaţie între Kroll şi BNM şi solicitările cu privire la publicarea raportului trebuie adresate BNM şi declar şi în continuare, raportul o să fie publicat”, a declarat Candu.  

Declaraţiile vin după ce rezultatele investigaţiei Kroll privind jaful secolului au întârziat să apară, în pofida asigurărilor guvernatorului BNM, care promitea că informaţiile vor fi publicate în luna octombrie a acestui an. Mai mult. Premierul Filip a declarat la o întâlnire cu diaspora din Belgia că documentul va fi prezentat abia în decembrie. De altfel, vizita şefului executivului la Bruxelles a constituit motiv de glume pentru liderul comunist, care nu a ezitat să ironizeze pe seama lui Pavel Filip, în contextul semnării acordului privind asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Acordul a fost semnat săptămâna trecută de autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bruxelles. Ulterior, mai multe instituţii de presă au scris, citându-l pe comisarul pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, că prima tranşă ar urma să fie oferită la începutul anului viitor. Acest fapt a fost însă dezminţit de Misiunea UE în ţara noastră, care afirmă că ajutorul este condiţionat, iar transferurile vor fi făcute doar dacă guvernarea îşi va respecta angajamentele. Sub monitorizarea experţilor străini va ajunge legislaţia electorală, dar şi modul de recuperare a surselor dispărute din bănci.