Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, este dat în căutare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al așa zisei Republici Transnistrene, Evgheni Șevciuk, a fost dat în căutare după ce Comisia de investigații transnistreană a depistat că acesta figurează în șase cazuri penale, care vizează corupția, scheme ilegale, delapidare de fonduri și reținerea a 30% din salarii și pensii.

Recent, în regiunea transnistreană a intrat în vigoare o lege prin care un caz poate fi examinat în absența suspectului. Astfel, două cazuri penale deschise pe numele lui Șevciuk vor fi examinate după legea respectivă.

Aceasta înseamnă că decizia va fi luată fără fostul lider separatist. În celelalte cazuri, Shevchuk este declarat în căutare şi vor fi examinate doar în prezenţa acesuia.

„Cazurile în care este suspectat Șevciuk sunt diverse. Acesta este suspectat că a înfăptuit acte de contrabandă,iar asta presupune luarea de mită, deturnare și delapidare de bani într-o cantitate deosebit de mare. Învinuirile şi formulările penale sunt grave”, a comentat președintele Comitetului de Investigații din Transnistria, Veceslav Brînzari, potrivit novostipmr.com.

Pentru celelalte cazuri penale în care este acuzat Evghenii Șevciuk, organul a decis dare acestuia în căutare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...