/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ziua României, în Parlament. Liberalii i-au felicitat pe socialiștii cu pașapoarte românești

missing
01 decembrie 2017, ora 17:45

Să nu uităm că România este statul care întotdeauna a stat, și la bine, și la rău, alături de Republica Moldova”, a menționat de la tribuna Parlamentului speakerul Andrian Candu.

„Năzuința noastră, întru unirea tuturor românilor, va rămâne vie în inimile noastre. Vreau să felicit și alți colegi din Parlamentul RM cu această zi importantă și, ca să-i vadă toată lumea…cei care dețin pașapoarte românești”, a subliniat deputat PL Alina Zotea.

„Dle Novac, foarte frumos nume. Aproape românesc. Vă rog frumos. Ați auzit de personajul baba Novac?”, a întrebat Candu.

„Român n-am fost niciodată. Aproape este egal cu zero. Sunt mândru că sunt moldovean, spre deosebire de mulți din sala asta, care umblă cu dantele”, a menționat deputatul PSRM Grigore Novac.

„Pașapoarte aveți, cetățenie românească aveți, Prutul nu e departe, treceți de partea ceea și uniți-vă. Drum bun, noi va cumpărăm bilete, vă dăm posmagi pe drum să nu muriți de foame”, a subliniat deputatul PCRM Vladimir Voronin.

Fostul socialist, Igor Dodon, nu a ezitat să-și felicite omologul președinte de la București. El i-a expediat o scrisoare lui Klaus Iohannis, în care îi mulțumește pentru suportul oferit țării noastre. Iar liberalii au lansat un spot video în care felicită românii de pretutindeni.

„Unirea este viitorul. Asta o conștientizează din ce în ce mai mulți. Felicitări și la mulți ani, națiunii române!”

Despre o Românie modernă, dar și despre o colaborare bună cu Republica Moldova a vorbit, într-un mesaj video, și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

„Centenarul Marii Uniri are o rezonanță specială în Republica Moldova și va reprezenta o ocazie minunată de reafirmare fără echivoc a susținerii parcursului european al țării noastre vecine, de care ne leagă o istorie, o limbă și tradiții comune”, a spus ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță.

De Ziua României, peste 3 mii de militari români și străini au defilat la București. La parada militară a participat și un contingent al Armatei Naționale.

În 1990, ziua de 1 decembrie a fost instituită ca Zi Națională a României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram