07:23:17 20.04.2024
Stiri

„RECORDUL” procurorilor: Dosar trimis în judecată în două săptămâni de la reținerea a doi avocați și un polițist din Chișinău

Anticorupție 01.12.2017 17:00 Vizualizări2559 Autor: Ziarul National
„RECORDUL” procurorilor: Dosar trimis în judecată în două săptămâni de la reținerea a doi avocați și un polițist din Chișinău


Cei doi avocați și polițistul din Chișinău, reținuți acum două săptămâni într-un dosar de corupție, au fost dați pe mâna judecătorilor.

Procuratura Generală anunță că a trimis deja dosarul în judecată, iar dacă vor fi găsiți vinovați pentru trafic de influență, cei trei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă în mărime de până la 300 de mii de lei, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în sumă de 44 de mii de lei.

Acuzatorii susțin că avocaţii şi ofiţerul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Buiucani ar fi pretins 20 de mii de euro de la un condamnat şi de la un alt poliţist.

În primul caz era vorba despre soluţionarea unui dosar penal, aflat pe rolul instanţei de judecată, pentru care unul dintre avocaţi ar fi pretins 13 000 de euro. Cel de-al doilea caz a fost descoperit în procesul de documentare a primului episod.

Procurorii anticorupţie au constatat că avocații au cerut și de la un ofiţer de urmărire penală 7 000 de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiţie, iar ulterior să fie angajat în calitate de procuror.

Avocaţii ar fi luat banii fără a-și duce la bun sfârșit promisiunile referitoare atât la influenţarea judecătorilor, cât şi a angajaţilor Institutului Naţional al Justiţiei.

Unul dintre avocaţi şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia, încheind cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md