Moldova a devansat Ucraina și Rusia în topul celor mai prospere țări

Chisinau-Moldova-909094cc31b8

Țara noastră înregistrează rezultate tot mai bune în ceea ce ține prosperitatea. Aceasta arată datele unui top realizat recent de Institutul Legatum din Marea Britanie. Organizația a analizat situația prisma mai multor indicatori, inclusiv mediul de afaceri, calitatea economiei, educația, mediul înconjurător, guvernarea și sănătatea.

Astfel, țara noastră s-a plasat în acest top pe locul 98, devansând Ucraina și Rusia care s-au clasat pe locul 112 și, respectiv, 101. Cei mai buni indicatori țara noastră i-a înregistrat în domeniul educației, domeniu care a acumulat cel mai bun punctaj.

Pe primul loc în top este Norvegia, o ţară ideală în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, guvernarea şi mediul de afaceri. Urmează Noua Zeelandă, Finlanda, Elveţia şi Suedia.

Moldova se regăsește și printre cele 5 țări care au reușit cu succes să îmbunătățească indicatorii la capitolul Presiunea asupra Mediului, alături de Lituania, Ucraina și Ungaria. Indicele presiunii asupra mediului măsoară gradul de exploatare a resurselor naturale.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul, Sudanul şi Republica Centrafricană. Clasamentul e încheiat de Yemen, ţară afectată de un sângeros război civil. Experţii au remarcat că Europa Occidentală a depăşit America de Nord în privinţa prosperităţii. În ceea ce priveşte Europa de Est, majoritatea ţărilor au prosperat, dar indicele regional a fost influenţat negativ de evoluţiile din Rusia şi Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente