„Eu nu vreau să-i dau dreptate lui Proca sau să spun că minte sau nu minte. Eu vreau să spun că e grav că avem preşedinte de partid care comandă omoruri. Nu pot să spun care preşedinte de partid, că se vorbeşte despre două persoane şi ambii sunt preşedinţi de partid. Ceea ce ţine de Proca, de Pisateli - unul spune una, altul alta. Dar eu pricep în profesia asta şi am unele semne de întrebare şi văd că unele lucruri acolo clarifică nişte nuanţe. E vorba despre eliberarea din închisoare înainte de termen, despre eliberarea paşaportului. Cu timpul, o să vină ziua în care o să se afle totul. Nu poţi ascunde la nesfârşit”, a declarat Mihai Ghimpu, la TVC21.

„E grav că avem preşedinte de partid care comandă omoruri, iar mâine vine în faţa poporului şi „fericeşte”, că „o să trăiţi bine, votaţi-mă”. Un preşedinte de partid democratic, care vorbeşte despre valori, despre oameni, da pe de altă parte dă comandă să împuşte”, a adăugat Ghimpu.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie curent, postul de televiziune Jurnal TV a difuzat în exclusivitate un interviu cu Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. Proca a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul aşa-numitului „bancher negru” Gherman Gorbunţov. Plahotniuc a negat toate acuzaţiile.