22:45:54 18.04.2024
Stiri

ŞICANE în aer între DOUĂ AERONAVE militare ale SUA şi Rusiei. INCIDENTUL aviatic s-a petrecut deasupra Mării Negre. "Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă"

Știri 28.11.2017 21:42 Vizualizări3627 Autor: Ziarul National


ŞICANE în aer între DOUĂ AERONAVE militare ale SUA şi Rusiei. INCIDENTUL aviatic s-a petrecut deasupra Mării Negre.

Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc după ce un avion rus de vânătoare a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere în zona internaţională a Mării Negre., transmite mediafax,ro.

Un avion rus de tip Suhoi-30 a fost trimis sâmbătă să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere în spaţiul internaţional aflat deasupra Mării Negre.

„Pe 25 noiembrie, sistemele ruse de monitorizare a spaţiului aerian au depistat o ţintă în zona internaţională a Mării Negre care se apropia de frontiera de stat a Rusiei cu mare viteză. Un avion Suhoi-30 a fost trimis pentru interceptare. Avionul de vânătoare rus s-a apropiat de ţinta aeriană şi a identificat-o drept un avion american de recunoaştere de tip P-8A Poseidon", a comunicat Districtul militar sudic din Rusia, citat de site-ul agenţiei Tass.

„După ce a fost identificat, avionul de recunoaştere american a schimbat ruta, îndepărtându-se de spaţiul aerian rus. Avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă la bază", a precizat Districtul militar sudic.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, a declarat pentru CNN că avionul american a fost permanent în spaţiul internaţional şi nu a făcut nicio manevră care să genereze o „interceptare nesigură”.

Potrivit oficialului american, avionul Suhoi-30 a trecut prin faţa avionului american la distanţă mică. Din această cauză, avionul american a fost nevoit să efectueze o manevră bruscă, soldată cu "turbulenţe". „Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje", susţine reprezentantul Pentagonului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md