Țara în care inflația a depășit 4.000%, iar moneda a pierdut 96% din valoare în acest an; Venezuela a intrat „într-o spirală a morții”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Venezuela, banii nu mai valorează aproape nimic, iar criza financiară care macină țara de doi ani este departe de a se fi încheiat.

Țara se îndreaptă spre un dezastru umanitar, pe măsură ce populația este din ce în ce mai săracă, din cauza politicilor guvernamentale care au îngropat moneda națională.

Venezuelenii se confruntă cu o criză de alimente și de medicamente fără precedent, care duce la apariția unor epidemii care decimează populația.

Moneda venezuelează a pierdut 96% din valoare în acest an. La începutul săptămânii, un dolar american se cumpăra cu 84.000 de bolivari, de la 41.000 de bolivari, cât era nevoie la începutul acestei luni. La începutul anului, un dolar era cotat la 3.100 bolivari, scrie CNN Money, care citează DolarToday, un site care prezintă cusul neoficial dolar/bolivar venezuelean.

Astfel, inflația în Venezuela a crescut la 4.115%, comparativ cu anul precedent, potrivit lui Steve Hanke, profesor de ecnomie aplicată la Universitatea Johns Hopkins, expert în hiperinflație. „Economia se află într-o spirală a morții, iar lucrurile s-au înrăutățit și mai mult în ultimele două săptămâni”, este de părere Hanke.

Alte surse sunt și mai pesimiste. Firma de cercetare venezueleană Ecoanalitica estimează că prețurile au crescut cu 1.430% doar în octombrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...