O nouă aplicaţie mobilă a fost lansată pe piaţa turistică: Moldova Wine Route

O nouă aplicaţie mobilă a fost lansată pe piaţa turistică: Moldova Wine Route. Aplicație mobilă este trilingvă, gratuită și reprezintă un ghid prin cea mai complexă experiență a Moldovei – vinurile și vinăriile poporului moldovenesc.

Aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei din acestea. Vinăriile incluse în aplicație sunt: Cricova, Mileştii Mici, Château Vartely, Château Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem.

De asemenea în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-bar-uri și wine-shop-uri din Chișinău.

Vinăriile găzduiesc atât turiștii locali, cât și străini, iar aplicația este creată cu scopul de a-i ajuta să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării. Este ideală pentru cei străini care călătoresc în interes de serviciu, familii, aventurieri, dar și pentru moldovenii care doresc să se dedice unei experiențe remarcabile în țara de baștină.

Această aplicație ușor de utilizat oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. Acesta este deja disponibilă pentru a fi descărcată pe Google Play pentru Android și foarte curând în App Store pentru iOS. După câteva săptămâni de testare și colectare de feedback de la utilizatori, aplicația va fi actualizată. De asemenea, este planificată o campanie plătită de promovare, care va fi derulată pe Facebook.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova și Asociatia de Sommelier din Republica Moldova.

“Crearea acestei aplicații mobile pentru turismul vitivinicol este un instrument de optimizare a acestei forme de turism în Moldova, țară cunoscută deja pentru vinurile excelente și tradiția de producere a vinului. Consolidarea turismului vitivinicol în Moldova este de așteptat să contribuie la dezvoltarea economică, unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. “- Kaethe Brakhan, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Lider de proiect.

“Crearea aplicației ,,Moldova Wine Route” este o acțiune binevenită și absolut necesară, dat fiind faptul că turismul vitivinicol este considerat cartea de vizită a țării noastre. Utilitatea acestei aplicații este cu siguranță salutabilă și pentru că Republica Moldova a fost desemnată de către Organizația Mondială a Turismului – Capitala Mondială a Turismului Vinicol în a.2018.

Peste 250 de experți oenologi și iubitori de vinuri din 70 de țări ale lumii care ne vor vizita în septembrie 2018 la Chișinău, în cadrul celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol vor avea posibilitatea să beneficieze de servicii IT performante la accesarea ofertelor a celor 12 vinării pregătite pentru a primi turiști. Așadar, așteptăm o creștere considerabilă a numărului de vizitatori, iar aplicația mobilă ,,Moldova Wine Route” va ghida turiștii și le va facilita accesul spre vinării.” Stanislav Rusu, director general al Agenției Turismului.

Fiecare țară produce o impresie deosebită asupra călătorilor, iar pentru Moldova aceasta este gustul specific al vinurilor sale extraordinare, care vor rămâne vii pentru totdeauna în memoriile oaspeților țării. Fiind unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, Moldova exportă, în prezent, 46 de milioane de sticle în întreaga lume. Pe lângă o istorie îndelungată și bogată de producere a vinului, Moldova are de oferit o experiență remarcabilă de degustare a vinului în sălile sale prestigioase de degustare, excursii ghidate, restaurante și cazări de primă clasă la faimoasele sale vinării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.