Control parlamentar: Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, în vizită la Ministerul Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au efectuat o vizită la Ministerul Apărării, în vederea exercitării controlului parlamentar aferent legalității și disciplinei militare în cadrul Forțelor Armate.

Parlamentarii s-au familiarizat cu condițiile de la Tabăra militară permanentă nr. 142 din Chișinău și Brigada 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”, vizitând cazarma, complexul sportiv, cantina ostășească și alte obiective.

Ulterior, deputații au audiat Raportul privind legalitatea și disciplina militară în Armata Naţională, prezentat de generalul de brigadă, Igor Cutie. În cadrul discuțiilor, la care a participat și Ministrul Apărării Eugeniu Sturza, au fost abordate o serie de aspecte ce vizează disciplina militară, precum și consolidarea relațiilor dintre Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Ministerul Apărării.

Potrivit Președintelui Comisiei Roman Boțan, informațiile prezentate vor fi de referință în promovarea unor politici adecvate în domeniul apărării, necesare pentru fortificarea securității naționale a Republicii Moldova.

„Rapoartele prezentate și subiectele abordate, inclusiv deficiențele care există în acest sector, reprezintă un imbold pentru parlamentari de a se implica mai activ în soluționare, prin adoptarea diverselor documente de politici în sectorul apărării, organizarea audierilor parlamentare, adoptarea actelor legislative necesare, inclusiv a celor care vizează pachetul social pentru militari, care sperăm să fie avizate pozitiv de către Guvern. Strategia Națională de Apărare și Strategia Militară sunt la etapa finală de definitivare și sperăm că, în timpul apropiat, vor fi prezentate Parlamentului spre examinare și adoptare”, a declarat Președintele Comisiei.

La finalul vizitei la Ministerul Apărării, oficialii au formulat unele concluzii și recomandări, care urmează a fi discutate în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...