Vicepreșdintele PL, despre referendumul de abrogare a sistemului mixt: Cel mai mare beneficiar al acestei inițiative este PDM

28 noiembrie 2017, ora 17:46

Din păcate cel mai mare beneficiar al acestei inițiative este tot Partidul Democrat. Este bineînțeles pentru toată lumea că ideea (nobilă) de a anula legea privind sistemul electoral mixt nu va putea să scoată din case 1/3 din alegătorii cu drept de vot din Republica Moldova, mai ales că acest Referendum se vrea a fi unul republican, iar în spațiul rural mașina de lucru a PD și mai puțin a PSRM va avea capacitatea să țină oamenii în case în ziua plebiscitului. Metodele le cunoaștem cu toții, pentru concludență a se vedea rezultatele izbitoare ale ultimelor alegeri locale parțiale din 19 noiembrie”, a scris Munteanu pe pagina sa de facebook.

Acesta mai susține că PD și poate și PSRM-ul și-ar dori să provoace („la insistența societății civile”) un astfel de Referendum, „ca mai apoi să jubileze cu rezultatele, să le poată etala în interiorul Republicii Moldova, dar mai ales în exterior, legitimând astfel votul dat de PD și PSRM, în iulie”, a mai menționat Munteanu.

Totodată, vicepreședintele PL a subliniat că acest sistem electoral mixt este unul neconstituțional și în acest sens a fost depusă o sesizare la Curtea Constituțională.

Amintim mai mulți reprezentanți ai societății civile și-au propus să inițieze un referendum legislativ pentru abrogarea sistemului electoral mixt, votate vara aceasta de democrați, socialiști și popular-europeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram