Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Silvia Radu, în discuţie cu primarii localităţilor din componenţa municipiului Chişinău

   17940

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, s-a întâlnit astăzi cu primarii localităților din componența municipiului.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate 2 chestiuni importante pentru acest sfârșit de an - pregătirea pentru intervenții în perioada de iarnă și aprobarea Bugetului municipal Chișinău pe anul 2018, în special investițiile și cheltuielile pentru suburbii.
Abordând subiectul pregătirii serviciilor către sezonul rece, Silvia Radu a informat primarii localităţilor suburbane că la nivel de municipiu a fost creată o celulă de urgență, care va dirija situațiile de criză. În context, primarii de suburbii au solicitat extinderea suprafețelor de intervenție a serviciilor municipale de întreținere a drumurilor, până la stațiile de așteptare din fiecare localitate, în condițiile când executarea acestor lucrări din contul primăriilor nu reușește adesea din cauza lipsei de utilaje specializate.

În altă ordine de idei, Silvia Radu le-a solicitat primarilor oraşelor şi comunelor din componenţa municipiilor să-și facă rezerve de material antiderapant, care este distribuit de Direcția generală transport public și căi de comunicații și să se asigure că sunt dotați corespunzător pentru o situație de criză. „Suntem toți într-un municipiu și trebuie să conlucrăm pentru a face față provocărilor iernii. Astfel că este important să avem și de la dvs. informația necesară pentru a putea coordona detaliile de intervenție pe ninsori", a menţionat primarul interimar.

Referindu-se la investiții și cheltuieli pentru anul 2018, Silvia Radu a ținut să menționeze că este necesară o conlucrare cu primarii din suburbii pentru a stabili prioritățile localităților din componența municipiului. „Trebuie să mă asigur că ceea ce se regăsește în proiectul bugetului este ceea ce vă doriți şi dvs.", a subliniat Silvia Radu. În context, primarul general interimar a chemat edilii din suburbii să valorifice în timp util sursele alocate pentru investiții pentru a reuși mai multe proiecte întru binele cetățenilor.

În cadrul discuțiilor, primarii de orașe și comune au solicitat întâlniri cu edilul-șef interimar al Chișinăului, cât și cu serviciile municipale, S.A. „Apă-Canal Chișinău", Î.M. „Exdrupo", Direcția generală transport public și căi de comunicație, Î.M. „Direcția construcții capitale", S.A. "Edilitate" în localitățile lor, pentru a pune la punct anumite subiecte cu referire la termenele de executare a lucrărilor pentru proiectele de investiții, organizarea licitațiilor pentru reparația străzilor, finanțarea proiectelor începute și nefinisate într-un singur an etc.

Silvia Radu a conchis că asemenea întâlniri vor fi organizate cu regularitate, inclusiv pe subiectul transportului, dar şi alte probleme cu care se confruntă locuitorii satelor şi oraşelor din componenţa municipiului Chişinău.