Situația la frontieră în decurs de o săptămână: 50 de cetăţeni străini, dar și 132 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, în perioada 20 – 26 noiembrie curent, au înregistrat mai multe ilegalităţi.

Potrivit poliției de frontieră, în decursul săptămânii precedente, 50 de cetăţeni străini, dar și 132 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, doi cetățeni moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar alți doi conaționali din Uniunea Europeană. În Rusia nu a fost autorizată intrarea la patru cetățeni RM, în UE la unul.

Mai mult, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 130 de evenimente, cu documentarea a 134 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

. o trecere ilegală a frontierei de stat;
. 49 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
. două persoane au prezentat documente false și falsificate;
. șapte tentative de trafic ilicit de bunuri;
. 41 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
. 19 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
. 11 contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
. patru persoane cercetate contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

Conform datelor, poliția de frontieră a întocmit 117 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 167 750 lei și încasarea amenzilor de 63 975 lei.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 277 716 traversări, dintre care un număr de 168 337 treceri ale cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 74 189 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 38 466 traversări.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, în număr de 131 260 traversări persoane și 47 187 traversări mijloace ce transport.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...