S-au dedicat două luni şi o mică echipă de reporteri pentru a trece printr-o listă de ţinte a lui Fancy Bear, un grup cyberespionage al guvernului rus, care a fost oferit de firma Secureworks din domeniul securităţii informatice.

Anchetele anterioare bazate pe listă au arătat modul în care Fancy Bear a lucrat în strânsă aliniere cu interesele Kremlinului pentru a fura zeci de mii de e-mailuri de la Partidul Democrat.

Campania de hacking a perturbat alegerile din 2016 ale SUA şi a aruncat o umbră asupra preşedinţiei lui Donald Trump, despre care agenţiile americane de informaţii au spus că hackerii încearcau să ajute.

Guvernul rus a negat intervenţia în alegerile americane. Consilierul special, Robert Mueller, conduce o investigaţie privind presupusa legătura dintre Trump şi Rusia. Au fost făcute acuzaţii grave de ambele părţi.

Aproape 80 de interviuri cu americanii vizaţi de Fancy Bear au dat naştere doar două cazuri în care FBI-ul a oferit un heads-up. Chiar şi poliţiştii de rang înalt au descoperit că acestea erau ţinte doar atunci când presa le-a spus, scrie The Guardian.