Delegația Parlamentului participă la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, va participa mâine la Reuniunea Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene. Evenimentul cu genericul „Tehnologiile digitale în contextul asigurării securității geopolitice” are loc la Minsk, Republica Belarus.

Din componența delegației fac parte Dimensiunea Parlamentară condusă de Vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc cât și deputații Nicolae Juravschi și Dumitru Diacov. La finalul discuțiilor, urmează a fi adoptată Declarația finală a Reuniunii Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene.

Inițiativa Central Europeană reprezintă cel mai vechi și cel mai mare forum pentru cooperarea regională în Europa. Obiectivul organizației este consolidarea cooperării dintre statele din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, precum și pregătirea acestora pentru aderare la UE.

Membre ale acesteia sunt delegațiile permanente ale parlamentelor naționale din cele 18 state membre ale Inițiativei Central Europene. Republica Moldova a devenit membru în 1996.

Președinția Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este deținută în anul 2017 de către Parlamentul Republicii Belarus. Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene a fost înființată în 1991.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...