/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ O asistentă medicală și o farmacistă reținute pentru comercializarea drogurilor. Schema funcționa de un an

missing
27 noiembrie 2017, ora 18:27

Astfel, asupra acestora au fost depistate mai multe rețete, cu impresiunea ștampilelor medicului de familie și a instituției medicale, fără a fi completate cu lista preparatelor medicale și datele bolnavului. La fel, au fost depistate mai multe blistere ale preparatelor psihotrope deținute ilegal.

În urma investigațiilor efectuate de poliție s-a stabilit că farmacista comercializa unui cerc de persoane droguri la un preț de 10 ori mai mare decât cel afișat în farmacie, iar ulterior, prin înțelegere cu asistenta medicală, primea de la aceasta rețete necompletate, pe care personal le completa cu produsele vândute ilegal, pentru a acoperi vânzările din farmacie.

Schema respectivă funcționa de mai bine de un an de zile, iar săptămânal acestea comercializau droguri în valoare de aproximativ 5.000 de lei. În special se vindeau droguri sub formă de pastile cu efect psihotrop de tip Tramadol, Alprozolan și altele, care sunt incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope, fiind eliberate strict doar cu rețeta medicului.

Dacă vinovăția suspectelor va fi dovedită, acestea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații pentru stabilirea altor suspecți, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram