Fraudă la cel mai înalt nivel. Regina Elisabeta și câteva celebrități de la Hollywood, vizate în dosarul Paradise Papers

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Madonna, Nicole Kidman, Justin Timberlake şi Bono se numără printre milionarii care, în încercarea de a-și proteja și chiar spori averile, apelează la escrocherii financiare fără precedent în showbiz. Și numele Reginei Elisabeta a II-a e menţionat în documentele despre evazioniștii VIP, suverana având 10 milioane de lire sterline investite în Insulele Cayman și Bermude.

După scandalul agresiunilor sexuale de la Hollywood, care e încă în plină desfășurare, alt cutremur zguduie din temelii Cetatea Filmului – unul privind banii superstarurilor. Astfel, presa internațională a publicat, pe 5 noiembrie, informații uimitoare despre strategiile de business controversate la care au apelat vedetele pentru a-și menține profitul intact – adică scutit de plata integrală a taxelor și a impozitelor – sau chiar pentru a-și îmbunătăți situația materială. Paradise Papers se numește dosarul care scoate la iveală tertipurile financiare imorale – ca să nu spunem chiar ilegale – ale unora dintre cele mai prospere celebrități din lume.

Ce rost are să te chinui să faci bani, dacă o bună parte din ei e reținută de stat atunci când plătești impozitele, zău așa?! Cum să nu devii atunci interesat de orice metodă – chiar și la limita legii – care-ți garantează păstrarea în conturile tale a întregului tău profit? Așa trebuie să le fi prezentat situația consilierii financiari ai vedetelor care n-au ezitat să-și pună semnătura pe orice act li s-a servit. Astfel, conform Paradise Papers, Madonna Ciccone a cumpărat, în 1998, 2.000 de acțiuni ale societății SafeGard Medical Ltd, care-și are sediul în Bermude. Singurul motiv pentru care starul pop ar investi într-o companie medicală e că a fost sfătuită astfel pentru propriul beneficiu financiar. Oricum e ceva necurat la mijloc, având în vedere și faptul că purtătorul de cuvânt al Fraudă la cel mai înalt nivel Reginei Pop a catalogat subiectul ca fiind tabu.

Nici agentul PR al lui Justin Timberlake n-a vrut să facă lumină cu privire la afacerile offshore ale faimosului său client. Și asta cu toate că starul a arătat un interes major în piața imobiliară din Bahamas, alt colț de lume unde nu se pune preț pe o impozitare nemiloasă, ca-n SUA.

Nicole Kidman și Keith Urban sunt alți dezvoltatori rezidențiali din Bahamas, despre care purtătorul lor de cuvânt a ținut să facă următoarea precizare: „Impozitele sunt irelevante în modul în care fac ei afaceri.“ Poftim?! Noi și orice alt plătitor de taxe de pe lumea asta de ce nu ne-am gândit oare la asta? Înțelegem că celebrul cuplu nu a încălcat legislația americană atunci când și-a mutat afacerile peste graniță (cu toate că aproape întreaga lor avere se află în paradisul fiscal din Bahamas) și respectă în totalitate legile locale, însă e la mintea cocoșului că asemenea tevatură internațională are ca scop obținerea unor avantaje financiare pentru investitorii VIP.

Shakira și-a schimbat chiar și rezidența – devenind locuitor cu acte în regulă în Bahamas – pentru a beneficia de toate privilegiile de care se bucură localnicii. Și asta deși ea stă cu iubitul și copiii lor în Barcelona. Deh, în calitate de artist internațional, are dreptul să locuiască unde poftește, vorba avocatului ei. Tot el ne asigură că vedeta respectă legile din Malta, unde se află Tournesol Ltd, compania al cărei unic acționar este diva încă din 2009 și care gestionează profitul obținut de ea din drepturi de autor și proprietăți intelectuale. Profit care se ridică la 31 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...