/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Dodon anunță lansarea celui de-al doilea episod al serialului „Istoria Moldovei”

missing
26 noiembrie 2017, ora 14:05

„Eu şi echipa mea vom depune eforturile necesare pentru ca pelicula „Istoria Moldovei” să poată fi vizionată de toți locuitorii țării noastre. Pentru mine, este mai mult decât un simplu proiect televizat. Este prima încercare de a povesti tuturor şi fiecăruia în parte care anume este istoria noastră adevărată. Noi suntem parte a acestei istorii, noi nu încercăm s-o facem mai frumoasă decât este sau să excludem şi să dăm uitării anumite evenimente istorice. Ne percepem istoria așa cum este ea în realitate. Tocmai pentru că iubim Moldova, pentru că suntem locuitorii acestei ţări – suntem moldoveni”, a menționat anterior președintele.

În varianta originală, filmul este sonorizat în limba română, fiind subtitrat în limba rusă. Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, „Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria Moldovei”. Asta deși copiii săi învață într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa este profesoară de limbă română. Filmul finanțat de Dodon va fi distribuit în toată țara.

Scenariul filmului a fost realizat de Elena Pahomova și Ilie Ciorescu, iar producătorul peliculei este Natalia Anisimov.

Menționăm că PLDM a cerut Serviciului de Informații și Securitate să stabilească donatorii externi și sursele de finanțare a filmului „Istoria Moldovei”, turnat sub patronajul lui Igor Dodon. Liberal-democrații mai cer Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei să facă o expertiză a filmului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram