(foto) Stop violență. Societatea din Republica Moldova se solidarizează cu femeile și fetele care suferă de abuz

1

Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Suediei în Republica Moldova, în parteneriat cu Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova, au organizat pe 24 noiembrie un concert de muzică clasică, care a dat startul Campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”.

Așadar, prin acest concert de solidaritate, 500 de reprezentanți și reprezentante ai Guvernului, Parlamentului, organizațiilor societății civile, precum și parteneri de dezvoltare și media s-au solidarizat cu femeile și fetele din R. Moldova, care sunt amenințate, suferă sau au suferit de violență pe parcursul vieții.

În Republica Moldova, două din trei femei au suferit de cel puțin o formă de violență în familie sau din partea partenerului pe parcursul vieții. Astfel, concertul de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, condus de directorul artistic și prim-dirijorul Mihail Agafița, a adus în vizorul publicului larg, autorităților, partenerilor de dezvoltare consecințele violenței față de femeile și fetele din Republica Moldova.

Totodată, în parteneriat cu Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie”, la concert a fost lansată o campanie online de colectare de fonduri pentru o supraviețuitoare a violenței și a abuzului sexual. Timp de 16 zile, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, oamenii din R. Moldova, dar și din afara țării, pot face o donație pe platforma online Guvern24, astfel încât femeia să poate asigura o casă copiilor săi.

În solidaritate cu femeile și fetele din R. Moldova care sunt amenințate, suferă sau au suferit de violență, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost iluminată în oranj, această culoare simbolizând un viitor luminos, optimist și o viață fără violență față de femei și fete.

2

Pe parcursul celor 16 zile de activism, ONU Moldova va organiza mai multe forumuri, dialoguri publice de nivel înalt, campanii de sensibilizare, cluburi de discuții și reprezentanțe teatrale  care vor avea loc în toată țara și care vin să sensibilizeze oamenii împotriva violenței față de femei și fete.

1

3

4

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente