16:14:41 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Cum a ajuns acest bărbat să trăiască într-un „SICRIU DE FIER”' pentru tot restul vieţii

Știri 26.11.2017 09:31 Vizualizări1867 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum a ajuns acest bărbat să trăiască într-un „SICRIU DE FIER”' pentru tot restul vieţii


În trecut, poliovirusul era unul dintre cele mai de temut virusuri de pe Pământ, în prezent însă în multe zone ale globului, mulţumită vaccinării, nu mai există cazuri de poliomielită. În lume mai există, însă, multe persoane care au fost afectate de virus şi care se bazează pe ventilatoarele de presiune negative, maşinării vechi de zeci de ani care îi ajută să poată respira. Confecţionarea şi asigurarea maşinărilor a fost sistată încă din 1960.

Paul Alexander, de 70 de ani, este unul dintre supravieţuitorii poliomielitei care se bazează pe utilizarea unui ventilator cu presiune negativă pentru a respira. Mail Online notează că bărbatul îşi petrece aproape întregul timp în dispozitiv, după ce a contractat poliovirusul pe când avea cinci ani, în 1952.

Atunci când maşinăria sa s-a defectat în 2015, bărbatul a suferit o criză. Paul nu a primit sprijinul niciunei companii care fabrica produsul, aşadar a publicat pe Youtube un videoclip în care cerea ajutorul. Brady Richards, director al Environmental Testing Laboratory, a văzut videoclipul şi a decis să-l ajute pe bărbat.

„Am căutat timp de câţiva ani pe cineva care să ştie cum funcţionează acest tip de ventilatoare. Este un miracol că l-am găsit pe Brady”, a declarat Paul.

Ventilatorul care arată precum un sicriu din metal poate fi utilizat atunci când pacientul se întinde în interiorul său. Prin intermediul vidului, oxigenul este transmis mecanic către plămânii pacientului, deoarece sistemul central nervos al acestuia este distrus de către poliomielită.

În ciuda faptului că este paralizat de la gât în jos din cauza virusului, Alexander şi-a împlinit visul de a deveni avocat. ''Atunci când m-am transferat la Universitatea din Texas, profesorii au fost oripilaţi de gândul că îmi voi aduce ventilatorul la clasă, dar nu am făcut acest lucru, l-am pus în dormitor,'' a declarat Alexander, care îşi reprezenta clienţii dintr-un scaun la procese.

Deşi simptomele sale s-au agravat în ultimul an, bărbatul a decis să-şi scrie propriul memoriu cu un pix care îi este ataşat dinţilor.

Video AICI


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md