06:21:00 18.04.2024
Stiri

Bărbatul care a supraviețuit pedepsei cu moartea cere clemență: O cruzime inimaginabilă

Știri 25.11.2017 18:30 Vizualizări2002 Autor: Ziarul National
Bărbatul care a supraviețuit pedepsei cu moartea cere clemență: O cruzime inimaginabilă Sursa: digi24.ro


Un bărbat din Ohio care a devenit al treilea om ce supraviețuiește execuției în ultimele șapte decenii a făcut zilele acestea un nou apel de schimbare a pedepsei capitale. El a argumentat că pedeapsa este insolită și de o cruzime inimaginabilă.

Alva Campbell, în vârstă de 69 de ani, a fost condamnat la moarte în 1998 pentru că l-a ucis pe un tânăr de 18 ani în timpul unui jaf. Însă, execuția de pe 15 noiembrie a fost amânată după 25 de minute pentru că nu i-a fost găsită nicio venă prin care să-i fie injectată soluția mortală.

Avocații bărbatului spun în cererea de apel că e posibil ca acesta să fie motivul, pentru că el are o lungă istorie de probleme cronice cu inima și plămânii.

De fapt, oficialii închisorii erau atât de siguri că plămânii acestuia vor ceda încât, în timpul procedurilor de execuție, i-au dat o pernă ca să se relaxeze până pot pune în aplicare pedeapsa cu moartea.

Însă avocații lui Campbell contestă în apelul lor folosirea substanței Midazolam, un sedativ care îi face pe deținuți să-și piardă cunoștința.

Substanța a fost folosită în mai multe execuții ratate, inclusiv în Ohio. În 2014, statul american l-a executat pe ucigașul și violatorul în serie Dennis McGuire, chiar dacă acesta a respirat și a pufnit câteva minute până și-a pierdut cunoștința. Ulterior, un judecător a declarat că injecția letală e neconstituțională în Ohio, iar pedepsele capitale nu au mai fost puse în aplicare ani de zile.

Avocații bărbatului mai argumentează și cu istoricul „nefericit” al execuțiilor ratate din Ohio.

Prima execuție ratată în istoria modernă a SUA a fost în 1946, când în statul Louisiana nu a funcționat scaunul electric în cazul lui Willie Francis.

În 2009, statul american Ohio nu a reușit să pună în aplicare pedeapsa cu moartea de 18 ori, în decursul a două ore, după ce lui Romell Broom nu i-a fost găsită nicio venă ca să-i fie injectată soluția. În cele din urmă s-a renunțat, iar bărbatul luptă în instanțe ca să dovedească faptul că o a doua execuție în cazul său e neconstituțională.

În cazul de față, execuția lui Alva Campbell a fost programată pentru 6 iunie 2019.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md