Angela Merkel exclude varianta organizării unor alegeri anticipate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că exclude varianta organizării unor noi alegeri parlamentare, adăugând că este deschisă să poarte negocieri cu social-democrații deoarece își dorește să formeze un Guvern cât mai curând, relatează Politico.eu.

Cancelarul Germaniei a declarat că se opune în totalitate organizării unor noi alegeri, afirmând că intenționează să formeze un Guvern cât mai curând posibil.

„Oamenii au votat. Nu favorizez sub nicio formă organizarea unor noi alegeri”, a declarat Merkel în cadrul unei întruniri a Uniunii Creștin-Democrate ce a avut loc în nordul Germaniei, în localitatea Kühlungsborn.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, cancelarul german avea o poziție diametral opusă. După întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, Merkel nu a ascuns faptul că preferă alegeri anticipate.

„Nu mă reped să zic „niciodată”, dar sunt foarte sceptică fată de ideea unui guvern minoritar şi cred că o nouă rundă de alegeri ar fi preferabilă”, a declarat Merkel în urmă cu trei zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...