Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.11.2017

Moldova și Estonia își consolidează cooperarea bilaterală

Moldova și Estonia își consolidează cooperarea bilaterală

În marja participării la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic la Bruxelles, Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Prim-ministrul Republicii Estonia, Jüri Ratas. Discuțiile oficialilor au vizat obiectivele trasate în vederea extinderii cooperării în domeniile de interes reciproc.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a mulţumit părţii estoniene pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre, dar și pentru acordarea asistenței la nivel bilateral, accentuând importanța schimbului de experienţă dintre state pentru obţinerea rezultatelor concrete în beneficiul cetăţenilor.
 
În context, cei doi Premieri au discutat despre promovarea în continuare a proiectelor în domenii precum guvernarea electronică, sănătatea, dezvoltarea rurală. De asemenea, a fost remarcată buna colaborare la nivel de regiuni, municipalităţi şi oraşe, fiind deja stabilite 12 parteneriate între administrația publică locală din Moldova şi Estonia.
 
În acest sens, Premierul estonian a reiterat susţinerea țării sale în implementarea proiectelor de dezvoltare, menţionând că Republica Moldova continuă să fie printre statele prioritare în programul estonian de asistenţă pentru cooperare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus