Alegeri repetate în câteva localități; Care este motivul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În două localități, și anume în satul Ulmu, raionul Ialoveni și satul Topal, raionul Cimișlia, va fi organizată votare repetată, la 28 iunie.

Locuitorii satului Ulmu, aflat la aproximativ 15 km de Chișinău, au boicotat în mare parte alegerile, din cauza că fostul primar Grigore Postică a fost exclus din cursa electorală.

În total, la Ulmu au votat doar 21% din alegători, așa că scrutinul a fost declarat nevalabil. Motivul nemulțumirii locuitorilor este demiterea fostului primar Grigore Postică, căruia i s-a interzis să mai ocupe funcții publice pe o perioadă de 2 ani.

Fostul primar a intrat în conflict cu un om de afaceri care administra un iaz din localitate. Potrivit locuitorilor din Ulmu, omul de afaceri și-ar fi folosit influența pentru a-l împiedica pe Postică să candideze pentru un nou mandat în fruntea satului.

În a doua localitate, satul Topal, raionul Cimișlia, alegerile vor fi repetate, din cauză că procesul electoral a fost întrerupt, anunță Comisia Electorală Centrală.

Anterior, alegerile primarului în localitatea Ermoclia, din raionul Ştefan Vodă, au fost anulate printr-o decizie a Judecătoriei Ştefan Vodă. Rezultatele scrutinului din această localitate au fost contestate de candidatul liberal-democrat, Alexandru Pavlicenco.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a comunicat la şedinţa de vineri, 26 iunie, că urmează să primească decizia instanţei pentru a decide cum să se acţioneze mai departe. Decizia instanţei a fost contestată.

În cazul în care va fi menţinută decizia primei intsanţe, atunci în localitate urmează să fie organizate alegeri repetate cu aceeaşi candidaţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...