/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Silvia Radu are un consilier de la Guvern. Consilierii municipali: Încă o dovadă că Primăria e controlată de PDM

24 noiembrie 2017, ora 18:10

Fostul șef al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, Iancu Țurcanu, ar urma să-l consilieze pe proaspătul primar interimar. Silvia Radu a refuzat să ne ofere un număr de contact al noul său consilier, dar ne-a spus că acesta are multă experiență în administrația locală. Unii consilieri din CMC nici nu știu că Silvia Radu are consilier de la Cancelarie. În opinia lor, aceasta este încă o dovadă că democrații vor controla Primăria.

„Noi considerăm că ceea ce face, inclusiv numirea dumneaei, este nelegitim”, susține Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

N-am cunoscut că a angajat un consilier. După cum cunoașteți, am atacat desemnarea ei ca viceprimar și primar interimar. Așa că așteptăm să se expună instanța”, adaugă Ion Cebanu, președintele fracțiunii PL în CMC.

„Încă o dată confirmă un singur centru de putere, care este la Global Business Centru. Primăria prin butoane este administrată de Global Business Centru,” menționează Ilian Cașu, consilier PN în CMC.

Acuzațiile au fost însă respinse de Silvia Radu. „Da, vreau să mă înțeleg bine cu Guvernul, vreau să mă înțeleg bine cu toate partidele politice care formează CMC, pentru ca orașul să se dezvolte. Nu fac politică de partid, dar voi aduce lângă mine orice un om valoros care poate face lucruri bune pentru Chișinău”, a declarat Silvia Radu.

Anterior, PDM a respins acuzațiile potrivit cărora Silvia Radu ar fi omul democraților. Vlad Plahotniuc a declarat în cadrul unui briefing de presă că își dorește o bună colaborare între Guvern și administrația publică locală, menționând că, deocamdată, democrații nu sunt interesați de primărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram