Mesut Ozil merge în iarnă la Barcelona; Suma de transfer, foarte modestă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona s-a înţeles cu Mesut Ozil (29 de ani), fost la Real Madrid, care intră în ultimele şase luni de contract cu Arsenal. Anunţul a fost făcut de Radio Catalan, care ştie şi suma pe care o va primi Arsenal: 20 de milioane de euro.

Perioada de mercato din iarnă se anunţă una extrem de agitată, urmând a asista cel mai probabil la mutări mai spectaculoase decât de obicei. Cu banca plină după transferul lui Neymar la PSG, Barcelona e conştientă că, în ciuda unui start excelent, are nevoie de întăriri. Asta pentru a lupta cu şanse pentru marile obiective din acest sezon: titlul în La Liga şi Champions League.

Oficialii visau încă la Coutinho, însă se pare că s-au orientat spre alt playmaker. Ozil, de la Arsenal, intră în iarnă în ultimele şase luni de contract şi a anunţat că nu îşi va prelungi contractul cu „tunarii”. Barcelona, însă, nu va mai aştepta şi s-a înţeles cu formaţia de pe Emirates pentru suma de 20 de milioane de euro. Germanul a fost convins şi el să semneze, astfel că Messi şi Suarez vor avea parte de un dispecer de clasă, pe lângă Iniesta.

„Transfer făcut: Un gigant al Europei l-a convins pe Ozil să se transfere de la Arsenal în ianuarie”, notează blamefootball.com, care citează Radio Catalan.

Potrivit As.com, Ozil i-a informat pe șefii Barcelonei că vrea un salariu brut anual de 19 milioane de euro, pentru ca în conturile lui, după plata tuturor taxelor, să rămână cu zece milioane de euro. Detalii despre salariul pe care germanul îl va avea nu au fost divulgate de sursa care a anunţat transferul.

Mesut Ozil mai era dorit și de Jose Mourinho, la Manchester United. Germanul și managerul portughez au plecat, împreună, în 2013 de la Real Madrid. Primul a ajuns la Arsenal, pentru 47 de milioane de euro, iar, al doilea, a revenit la Chelsea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...