09:13:12 23.04.2024
Stiri

GEST // Elevii liceului „Orizont”, în ajutorul fetiței de la Călărași care a înghițit o soluție toxică

Social 24.11.2017 16:13 Vizualizări5121 Autor: Ziarul National
GEST // Elevii liceului „Orizont”, în ajutorul fetiței de la Călărași care a înghițit o soluție toxică


Elevii de la Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Buiucani, au organizat astăzi, ajutați de profesori și părinți, un târg de caritate pentru a ajuta o fetiță din satul Sipoteni, raionul Călărași.

Micuța, care va împlini trei ani pe 6 decembrie curent, are nevoie de bani pentru tratament, după ce a înghițit din întâmplare o soluție toxică ce i-a afectat toate organele digestive.



Astfel, fiecare clasă din liceu și-a amenajat câte o masă cu cărți, jucării, rechizite, dulciuri etc., iar elevii și părinții au fost atât în rol de vânzători, dar și de cumpărători pentru a strânge cât mai mulți bani pentru familia acestei fetițe.

La târg a fost plasată și o boxă în care copiii puteau face donații pentru același scop nobil, iar la final au fost acumulate peste 30 de mii de lei.



„Suntem în ajun de Crăciun și am decis să organizăm acest târg de caritate cu genericul „Doar împreună putem da o rază de soare”. Toți banii adunați vor fi donați fetiței din Sipoteni”, a declarat Valentina Bujor, director adjunct al Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Buiucani.



Potrivit Liliei Stegărescu, profesoară la același liceu, scopul acestui târg de caritate este educarea valorilor morale cum ar fi generozitatea și bunătatea, dar și dezvoltarea calităților antreprenoriale la copii.



Administrația Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Buiucani, intenționează să mai organizeze și în luna decembrie curent un târg de caritate pentru a ajuta și alte familii nevoiașe din R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md