Pagina oficială a Municipiului Chișinău

51 de cupluri din Chişinău şi-au sărbătorit nunta de aur sau de diamant

   1690

Primăria municipiului Chişinău a organizat astăzi celebrarea nunţilor de aur sau de diamant pentru 51 de cupluri din capitală. În luna noiembrie, în oraşul Chişinău, 47 de familii îşi sărbătoresc 50 de ani de la celebrarea căsătoriei, iar alte 4 cupluri au ajuns la 60 de ani de la formarea familiei.

Cu această ocazie, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a participat la evenimentul consacrat celebrării nunţilor de aur, ce s-a desfăşurat în incinta Oficiului Stării Civile din capitală. Edilul-şef al oraşului a felicitat familiile cu jubileul de 50 sau 60 de ani de la înregistrarea căsătoriei, urându-le „multă sănătate şi mulţi ani împreună". „Sunteţi un exemplu pentru tinerele generaţii. Prin exemplu propriu aţi demonstrat că familia este celula societăţii. Dvs. sunteţi cei care aţi contribuit esenţial la dezvoltarea oraşului nostru, indiferent în ce domeniu aţi activat", a menţionat primarul Silvia Radu.  

Din partea administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, familiile care sărbătoresc jubileul de la celebrarea căsătoriei au primit câte o mie de lei.

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile organizează celebrarea nunţilor de aur începând cu anul 1997. În cei 20 de ani, peste 5000 de cupluri au sărbătorit acest frumos jubileu.