Petiţie online; Societatea civilă cere transparenţă în dosarul copilului de şase ani, împuşcat şi găsit într-o fântână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Societatea civilă cere transparentă în dosarul copilului de șase ani din satul Verejeni, raionul Teleneşti, care a fost împuşcat și aruncat într-o fântână din localitate de către prietenul său de 14 ani. Astfel, oamenii au scris o petiție online în care cer poliției să desfășoare ancheta mai detaliat și transparent.

Societatea civilă îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul de anchetare a dosarului copilului de şapte ani. Oamenii spun că mai multe detalii din acest caz au fost ascunse. Astfel în urma decesului copilului au apărut mai multe versiuni.

„Sunt enorm de multe detalii din înțelesul martorilor, ce nu au fost luate în considerație în anchetă precum ar fi mașina părintelui minorului. Se presupune că tata acestuia a transportat cu mașina corpul copilul spre fântâna, fie chiar și o ipoteza, mașina trebuia să fie verificată. Apoi casa în care a avut loc crima la fel nu a fost verificată de poliție nici în timpul căutărilor nici după”, se specifică în petiție.

De asemenea, cei care au lansat petiția cer înlăturarea unor polițiști de la anchetarea cazului, pe motiv că aceștia nu anchetează detaliat infracțiunea, nu ar comunica informații neutre şi ar ascunde multe detalii.

În prezent petiția a fost semnată de 4,309 cetățeni. Aceasta poate fi văzută AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...