Toate trupele de la frontiera cu Coreea de Sud, înlocuite de regimul de la Phenian după dezertarea unui militar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regimul de la Phenian a înlocuit, joi, toate trupele aflate la frontieră, după dezertarea unui militar nord-coreean prin zona demilitarizată, aflată la frontiera cu vecinii sud-coreeni. Informația a fost ofertă de o sursă din cadrul serviciilor de informații sud-coreene.

„Avem semnale că nord-coreenii au înlocuit toți militarii responsabili cu securitatea la frontieră, ca urmare a dezertării. Având în vedere această situație, comandanții unității militare respective și ofițerii responsabili ar fi fost pedepsiți”, a precizat sursa citată.

Potrivit serviciilor de informații sud-coreene, Coreea de Nord a înăsprit verificările în zona demilitarizată și a închis temporar podul pe unde a trecut cu mașina militarul dezertor, scrie Mediafax.

La 13 noiembrie, un militar nord-coreean a folosit un vehicul pentru a dezerta, apoi s-a adăpostit lângă o clădire din partea sudică a zonei de securitate comună celor două Corei (JSA), după ce trupele nord-coreene au deschis focul asupra lui. Ulterior, acesta a fost operat în Coreea de Sud şi se află în stare stabilă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...