Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.11.2017

Tipul serviciilor medicale contractate va fi făcut public

Tipul serviciilor medicale contractate va fi făcut public

Spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate de prestatorul de servicii medicale și contractul încheiat cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va fi publicat pe paginile web oficiale ale ambelor instituții. Deputații au votat, în lectură finală, modificări în acest sens, în ședința plenară de astăzi.
 
Prevederile  se referă la publicarea, în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de acordare a asistenţei medicale, a informaţiei despre numărul contractului şi data când acesta a fost încheiat cu prestatorul de servicii medicale, spectrul şi tipul serviciilor medicale contractate, precum şi volumul şi modul de virare a mijloacelor financiare pentru serviciile medicale. Aceste date vor fi publicate atât pe pagina oficială web a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cât  şi pe cea a prestatorului de servicii.
 
La fel, în ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat, în lectură finală, constituirea şi funcţionarea Comitetelor sectoriale pentru formarea profesională. Potrivit noii legi, acestea vor avea misiunea de a dezvolta parteneriate sociale la nivel de ramuri ale economiei în domeniul formării profesionale. Scopul acestora va fi de a sprijini învăţământul profesional tehnic şi formarea continuă a specialiştilor, precum și corelarea formării profesionale a angajatorilor şi salariaţilor cu cerinţele pieţei forţei de muncă.  Comitetele vor fi constituite de reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus