Rwanda, pregătită să găzduiască 30.000 de migranţi africani vânduți ca sclavi în Libia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul Rwandei s-a oferit să găzduiască până la 30.000 de migranți africani ținuți ca sclavi de către grupări înarmate în Libia, relatează joi agenția DPA. Anunțul, făcut astăzi, survine la câteva zile după ce televiziunea americană CNN a difuzat imagini cu migranți africani care erau vânduți ca sclavi pentru muncă, contra unei sume de circa 400 de dolari.

„Având în vedere filosofia politică a Rwandei și propria noastră istorie, nu putem sta liniștiți când ființe umane sunt maltratate și vândute ca niște animale”, a declarat ministrul rwandez de externe, Louise Mushikiwabo. „Porțile noastre sunt larg deschise. Rwanda este o țară mică, dar vom găsi ceva loc”, a mai spus ministrul rwandez.

Rwanda, situată în estul Africii, are o populație de 12 milioane de locuitori. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat că a fost „îngrozit” când a văzut imaginile difuzate de CNN. Marți, Uniunea Africană (UA) a anunțat că a demarat o anchetă în legătură cu piețele de sclavi din Libia și că încearcă să obțină accesul la centrele de detenție ilegale în care sunt ținuți migranți și apoi vânduți celor care oferă cel mai mult.

UA a făcut apel la cele 55 de state membre ale sale să ofere sprijin logistic pentru evacuarea migranților aflați în Libia către țările lor de origine, conform Agerpres. La începutul acestei săptămâni, Camerunul a evacuat 250 de cetățeni ai săi din Libia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...