Rusia se alătură căutărilor submarinului argentinian dispărut cu 44 de oameni la bord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a anunţat că a trimis joi o navă militară spre Argentina, pentru a ajuta la găsirea submarinului San Juan, dispărut în urmă cu opt zile în sudul Oceanului Atlantic, cu peste 40 de oameni la bord, informează AFP.

„Rusia și-a oferit ajutorul pentru operațiunile de căutare și salvare”, a anunțat Kremlinul într-un comunicat, publicat în urma unei convorbiri telefonice care a avut loc între președintele rus Vladimir Putin și omologul său argentinian Mauricio Macri, în timpul căreia Putin și-a exprimat „sprijinul”, scrie Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a precizat joi că este vorba de o navă pentru cercetări științifice, Iantar, care s-a aflat până acum în largul coastei de vest a Africii.

Această navă oceanografică dispune de echipamente ce permit „efectuarea de căutări la o adâncime ce ajunge până la 6.000 de metri”, cu ajutorul a două mini-submarine, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agențiile de presă ruse.

Vedeți și: Submarin militar cu 44 persoane la bord, inclusiv o femeie, dispărut de două zile în sudul Mării Argentinei

San Juan, un submarin al marinei argentiniene, a dispărut cu 44 de membri ai echipajului său la 15 noiembrie şi de atunci nu a mai dat semne de viață. Dacă submersibilul se află în imersiune, persoanele la bord ar putea fi lipsite de oxigen, rezervele fiind în mod teoretic epuizate în șapte zile.

Cercetările, la care participă deja în mod activ SUA, Marea Britanie, Franța, Brazilia și Chile, mobilizează mai mult de 4.000 de persoane pe o zonă ce echivalează cu suprafața Franței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...