(FOTO) Prânz gratuit oferit de Guvernul Moscovei pentru pensionarii din Bălţi, după ce autorităţile Moldovei au împiedicat desfăşurarea unui eveniment în capitala de nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii delegaţiei Guvernului Moscovei, veniţi ieri în Moldova pentru a participa la Forumul cooperării de afaceri „Moscova-Bălţi-Moldova”, care urma să aibă loc în capitala de nord a ţării, în perioada 23-24 noiembrie, au fost blocaţi în Aeroportul Internaţional Chişinău şi întorşi înapoi spre Moscova. În aceste condiţii, evenimentul a fost anulat. Organizatorii însă au decis să organizeze un prânz gratuit pentru câteva sute de veterani şi pensionari.

Evenimentul de la Bălţi urma să întrunească circa 300 de persoane, reprezentanţi ai Guvernului Moscovei, Primăriei Bălţi, ai oraşelor şi satelor din Moldova, precum şi experţi de top din ţară şi de peste hotare în domeniul urbanisticii. Astfel, ţinând cont de durata de două zile, organizatorii au prevăzut şi masa pentru participanţi. Ţinând cont de anularea subită a forumului, Guvernul Moscovei a decis să ofere masa pregătită pentru persoanele în etate şi cei din familii social-vulnerabile.

Citiţi şi: O delegaţie a Guvernului rus, sosită pentru un eveniment organizat la Bălţi, blocată în Aeroportul capitalei

„Forumul de afaceri a fost anulat de autorităţile moldovene. Gestul din numele Guvernului Moscovei îmi produce doar respect. Un prânz pentru sute de veterani ai muncii şi pensionari”, a scris primarul de Bălţi, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook.

Vedeţi şi: (VIDEO) „Sunt unicul care m-am ales cu ştampilă în paşaport”. Membru al delegaţiei care trebuia să ajungă la Bălţi spune cum au fost întorşi colegii săi

Politicianul a plasat pe reţeaua de socializare şi câteva poze în care pot fi văzute mai multe persoane în etate în timp ce primesc bucatele preparate pentru participanţii la forum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...