Sute de mii de euro, apartamente și mașini de lux; Ce bunuri i-au fost sechestrate lui Liviu Dragnea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurator pe un teren, un apartament, două autoturisme şi conturi deţinute de Liviu Dragnea, se arăta într-un transmis de DNA miercuri, la solicitarea Agerpres.

De asemenea, fostul prefect de Teleorman Teodor Nițulescu a fost chemat miercuri dimineață la Direcția Națională Anticorupție să dea noi declarații în dosarul Tel Drum. Nitulescu este unul dintre denunțătorii din acest dosar, în care președintele PSD Liviu Dragnea este urmărit penal.

Nițulescu a stat 8 ore la audieri și ar fi vorbit despre relațiile sale politice, sociale și de prietenie cu Dragnea și despre relațiile șefului PSD cu compania Tel Drum.

„În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: un teren situat în municipiul Turnu Măgurele judeţul Teleorman, cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5)”, precizează DNA.

Conform aceleiaşi surse, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei (aprox. 140 de mii de euro) dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei (aprox 40 de mii de euro) dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...