Invenţia care poate face ecologică industria energiei pe combustibili fosili; Un „supercatalist” reciclează dioxidul de carbon şi metanul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inginerii au creat un nou catalist eficient şi ieftin care reciclează două dintre cauzele principale ale încălzirii globale – dioxidul de carbon (CO2) şi metan (CH4).

Într-un studiu publicat de Applied Catalysis B: Environmental, savanţii au descris modul în care au creat un catalist bazat pe nichel întărit cu staniu şi ceriu, folosit pentru a transforma CO2 şi CH4 într-un gaz de sinteză care poate fi folosit pentru a produce combustibil şi o serie de substanţe chimice importante, scrie Science Daily.

„Este un proiect foarte uimitor și credem că am realizat ceva care va avea un impact real asupra nivelului de scădere a emisiilor de CO2. Scopul pe care-l avem în vedre este un mod de a inversa impacturile gazelor dăunătoare în atmosfera noastră – această tehnologie, care ar înlătura gazele nocive, le-ar transforma de asemenea în combustibili regenerabili. Acesta ar fi Sfântul Grala al științei care urmărește diminuarea efectelor încălzirii globale”, Tomas R. Reina de la Universitatea Surrey, care a participat la acest studiu.

Deși reținerea carbonului este o tehnologie des întâlnită în industrie, aceasta este costisitoare şi, în majoritatea cazurilor, necesită condiții extreme și precise pentru ca procesul să aibă succes. Se speră că noul catalist va deveni o tehnologie disponibilă la scară largă, avânt avantajul de a fi mai ieftină și mai ușor de utilizat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...