Incident diplomatic: Parlamentar rus, arestat preventiv în Franţa pentru fraudă şi spălare de bani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un om de afaceri rus care este şi parlamentar a fost arestat preventiv în Franţa, sub acuzaţia de fraudă fiscală şi spălare de bani, afirmă surse citate de presa franceză şi rusă.

Suleiman Kerimov, om de afaceri şi membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a fost arestat preventiv de poliţia franceză în cursul nopţii de luni spre marţi, pe Aeroportul din Nisa, în cadrul unei investigaţii privind spălare de bani şi fraudă fiscală, au declarat surse judiciare citate de ediţia franceză a agenţiei Reuters şi de agenţia Tass.

„A fost plasat în arest preventiv. Un judecător de instrucţie vrea să îl audieze într-un dosar privind fraudă fiscală şi spălare de bani”, a declarat un funcţionar judiciar din Franţa.

Omul de afaceri rus reprezintă Daghestanul în Consiliul Federaţiei.

Potrivit celor mai recente estimări realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste şapte militare de dolari.

Familia lui Suleiman Kerimov deţine compania Polyus, care efectuează tranzacţii cu aur.

Ambasada Rusiei confirmă arestarea unui parlamentar rus în Franţa

Ambasada Rusiei în Franţa a confirmat marţi seară arestarea preventivă a parlamentarului rus Suleiman Kerimov în Franţa, informează site-ul agenţiei Tass.

„Suleiman Kerimov a fost arestat pe Aeroportul din Nisa luni seară şi a fost dus la o secţie de poliţie”, a comunicat ambasada Rusiei de la Paris.

Parlamentarul rus beneficiază de asistenţă consulară, a precizează reprezentanţa diplomatică rusă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...