PCRM are un nou deputat în Parlament; Cine este acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Constituţională a validat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru Alla Mironic, din partea PCRM, după ce deputatul Vasili Panciuc și-a dat demisia din propria inițiativă.

La 2 noiembrie, Parlamentul Republicii Moldova a declarat vacant un mandat de deputat pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, ca urmare a cererii de demisie a deputatului în Parlament Vasili Panciuc, ales din partea acestui partid.

Comisia Electorală Centrală, la 7 noiembrie, a luat act de vacanţa unui mandat de deputat și a înaintat Curţii Constituţionale propunerea de a declara aleasă în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe Alla Mironic, candidat supleant pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

„Curtea a constatat că candidatul supleant Alla Mironic a prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţia, prin care a acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului”, conform deciziei CC.

Alla Mironic este născută la 6 decembri 1941, în orașul Bălți. Aceasta a ocupat anterior funcția de deputat în perioada anilor 2009 – 2014. În prezent Mironic deţine funcţia de președinte al Asociației Obștești Uniunea Veteranilor din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...