Bărbatul responsabil de exploatarea minieră este cercetat în baza a două cauze penale pornite pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de exploatare a minei.

„Angajaţii minei au recuperat o persoană până la venirea salvatorilor, însă aceasta a decedat în drum spre spital. Cadavrele celor doi angajaţi au fost depistate la o distanţă de 4 kilometri de la intrarea în mină. Putem spune cu siguranţă că în interior alte persoane nu sunt”, a menţionat şeful Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, Vitalie Grabovschi.

Procurorii au anunţat astăzi că a fost audiat şi proprietarul minei, acolo unde activează aproximativ 50 de persoane. Oamenii legii au lucrat pe parcursul nopţii şi au ridicat acte, au audiat mai multe persoane, printre care şi alţi muncitori. Urmează să fie stabilit dacă toţi sunt angajaţi legal şi dacă au contracte de muncă.

Autorităţile au fost alertate luni seara de soţiile a trei muncitori ai carierei de piatră din satul Paşcani, după ce au văzut că bărbaţii nu se întorc acasă de la muncă.

Imediat, în teren a intervenit prima echipă de salvatori, care a descoperit sub ruine corpurile neînsufleţite a doi bărbaţi, iar al treilea a fost transportat la spital. După ceva timp, şi acesta a decedat, în instituţia medicală.

Potrivit informaţiilor operative, peste cei trei muncitori s-a prăbuşit un mal de piatră din acea carieră. Aproape 20 salvatori şi pompieri au lucrat în teren pentru cercetarea locului accidentului, asigurându-se că nu mai există persoane în carieră.