Tragedia de la mina din Pașcani: Procuratura a deschis două dosare penale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura Generală a inițiat două cauze penale în urma accidentului produs luni seara la mina din satul Pașcani, unde au decedat trei persoane. O persoană a fost reținută.

Cauzele penale au fost pornite pe faptele încălcării regulilor de protecție a muncii și încălcarea regulilor de exploatare a minei.

„A fost creat un grup de urmărire penală în care sunt implicate Procuratura Generală, organul de urmărire penală din Criuleni și Procuratura raionului Criuleni. Pe parcursul nopții au fost ridicate mai multe documente, au fost audiate un șir de persoane, inclusiv din muncitorii care au lucrat în ziua de 20 noiembrie în mină. La moment, unul din angajații minei a fost reținut. Noi acum stabilim tot cercul de persoane implicate. Sunt aspecte tehnice în care vom avea nevoie de implicarea specialiștilor. Mina activează de mai mult timp”, a declarat procurorul Igor Popa.

Trei persoane și-au pierdut viața într-o carieră de piatră din satul Pașcani, Criuleni, dintre care una a murit în drum spre spital, iar altele două au decedat în interiorul minei.

Salvatorii au fost alertați de soțiile acestora, după ce au văzut că bărbații nu se întorc acasă de la muncă.

Imediat, în teren a intervenit prima echipă de salvatori, care a descoperit sub ruine corpurile neînsuflețite a doi bărbați, iar al treilea a fost transportat la spital. După ceva timp, și acesta a decedat, în instituția medicală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...