16:36:29 28.03.2024
Stiri

Teatru la Chișinău: „Banii, banii sau Borsetka”

Social 21.11.2017 09:30 Vizualizări4493 Autor: Ziarul National
Teatru la Chișinău: „Banii, banii sau Borsetka”


O comedie actuală, jucată pe scena Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale”

„Banii, banii sau Borsetka” de Ray Conney, în regia lui Alexandru Grecu, jucată pe scena Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale” este o comedie de situație ce dezvăluie o aventură nostimă a unui cetățean, care, aflat în anumite împrejurări, „se pricopsește” cu o sumă impunătoare de bani, lire sterline, fapt ce-i schimbă radical viața în următoarele ore, transformând-o într-un calvar, de care eroii spectacolului nu se mai pot debarasa.

Personajele lui Ray Conney, între haz și ironie

Ca întotdeauna, personajele lui Ray Conney oscilează între ironie și haz, conturând, pe parcursul spectacolului, chipuri și scene captivante, care devin pe plac publicului spectator. Subiectul și mesajul spectacolului – goana după bani, este actual zilelor noastre și vine să justifice veridicitatea ipotezei: banii și averea mereu au periclitat spiritualitatea omului. Condimentarea spectacolului cu replici și efecte preluate din realitățile societății noastre imprimă comediei și mai multă actualitate vis-a-vis de problema înfloririi corupției în societate.

Eventuala plecare a celor doi la Buenos Aires sau... „în lumea mare”

Eventuala plecare a celor doi soți ai familiei Perkins la Buenos Aires sau „în lumea mare” poate fi considerată un moment de cotitură în viața lor, care le permite să-și schimbe radical viața, transformând-o în una mai bună, mai frumoasă. Prezența celor doi detectivi în timpul spectacolului este un factor deosebit de important, venind să confirme faptul că hoții și escrocii au fost dintotdeauna ținta tuturor relelor.

Amenințările „kiler-ului” la telefon

Sunetele frecvente ale telefonului de la domiciliul familiei Parkinson sunt o amenințare a așa-zisului „kiler” față de domnul Perkins, care este bănuit de furtul banilor, acestea devenind din ce în ce mai tulburătoare pentru el și soția sa, împiedicându-i tot mai mult în trasarea planurilor de mai departe ce țin de „evadarea” lor în „lumea mare”.

Evenimentele au loc într-o singură zi

Toate evenimentele și întâmplările din cadrul acestei comedii au loc pe parcursul unei singure zile, chiar dacă sunt multe și deosebit de palpitante, acestea devenind tot mai încurcate și tensionate. Oaspeții familiei Perkins „se obișnuiesc” să găsească „soluții” pentru fiecare situație în parte, „aplanând” situațiile deocheate, create de apariția celor doi detectivi, care sunt pe urma ecscrocului.

Aluzie reușită la societatea noastră

Spectacolul „Banii, banii sau Borsetka” de Ray Conney, în regia lui Alexandru Grecu, jucată pe scena Teatrului Național „I.L.Caragiale” este o aluzie reușită la societatea noastră, măcinată de corupție, iar schemele de soluționare a problemelor omenești au neapărat tangențe cu buzunarul plin de bani.

Text de Eleonora Stăncuță


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md