(VIDEO) Atac terorist în Tunisia: Cel puțin 36 de morți și 37 de răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bilanțul provizoriu al atacului terorist comis vineri de un individ înarmat asupra unui hotel din stațiunea balneară Sousse, în Tunisia, a ajuns la 37 de morți și 36 de răniți, a anunțat Ministerul tunisian al Sănătății, transmite AFP.

Conform sursei citate, mai mulți răniți sunt în stare critică. Autoritățile tunisiene încă nu au precizat naționalitatea victimelor, dar cel mai probabil majoritatea sunt turiști străini. Potrivit rețelei hoteliere din care face parte hotelul Riu Imperial Marhaba, turiștii cazați în prezent acolo provin în special din Marea Britanie și statele Europei Centrale.

Atacul a fost comis de un student tunisian, care a acționat singur și nu se numără printre cei suspectați că ar avea legături cu organizații teroriste, fapt care nu exclude posibilitatea ca o astfel de grupare să fie în spatele atacului, ce nu a fost deocamdată revendicat.

Pe data de 18 martie un alt atac terorist a fost comis în capitala Tunis, la Muzeul Bardo, soldat cu moartea a 21 de turiști și a unui polițist tunisian și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...