Premii în valoare de 21 de mii de lei. Cum poți participa la Festivalul Naţional „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei”

steaua-chisinau_654

Tineri interpreţi din întreaga ţară au posibilitatea să participe la cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei”, care se va desfăşura pe 9 decembrie  la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină” din Capitală, informează MOLDPRES.

Preselecția va avea loc pe 25 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe strada Bucureşti, nr. 68,  biroul 334, în sala Ansamblului de Muzică Populară „Mărţişor”. Participanții vor fi stabiliţi în două categorii de vârstă: 8-13 ani şi 14-30 de ani. Învingătorii vor participa la Gala Laureaţilor din 9 decembrie de la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, începând cu ora 17.00.

#Marele Premiu al Festivalului este de 10 mii de lei;

#Premiul I este în valoare de 6000 lei;

#Premiul II de 3000 de lei;

#Premiul III – de 2000 de lei.

„Steaua Chişinăului-Steaua Moldovei” este unica acţiune de acest gen, unde participă concurenţi din toate raioanele ţării, dar indiferent de naţionalitatea fiecăruia, se evoluează în concurs cu o singură piesă, interpretată doar în limba română”, a declarat directorul-fondator al festivalului, poetul Traian Vasilcău.

De la fondare, Festivalul a lansat peste 200 de nume noi, parte din ele devenite notorii în timp şi laureate ale numeroaselor festivaluri internaţionale, precum: Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Natalia Gordienco, Galina Gherman, Licu Goncear, Victoria Mahu, Victoria Lungu, Rodica Novac, Catharsis, Alexandru Manciu, Cornelia Ștefăneț, Pavel Parfeni, Tatiana Cerga ş.a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente