La Chișinău a avut loc întrevederea reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană

Astăzi, 20 noiembrie, a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

Scopul întrevederii a constat în continuarea consultărilor părţilor pe marginea celor mai actuale subiecte de pe agenda dosarului transnsnistrean în contextul noii runde de negocieri în formatul ”5+2” ce va avea loc la Viena în perioada 27-28 noiembrie curent.

De asemenea, a fost făcută trecerea în revistă a progreselor înregistrate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, efectuarea unui schimb de opinii vizavi de posibilităţile de avansare a dialogului şi de identificare a unor soluţii durabile şi viabile la problemele de interes major pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

La finele întrevederii, reprezentanţii politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului au accentuat necesitatea continuării dialogului dintre cele 2 părți pentru a îmbunătăți cadrul actual existent în procesul de negocieri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare