„Nu a fost un boicot în favoarea lui Chirtoacă, ci un protest împotriva târgurilor obscure oligarhico-socialiste cu aplicarea justiţiei selective”, a menţionat Alexandru Slusari.

Potrivit vicepreşedintelui DA, contrar unor sondaje măsluite la GBC, se constată o prăbuşire a socialiştilor.

„La alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 în mun. Chişinău doar pentru Igor Dodon au votat peste 158 mii de alegători. Azi la referendum au venit puţin peste 110 mii de alegători, care reprezintă în afară de PSRM şi alte formaţiuni politice, preponderent cele de stânga. Deci, timp de un an concubinajul aproape deschis a lui Igor Nicolaevici cu Vladimir Gheorghevici a micşorat numărul de susţinători ai PSRM din capitala cu aproximativ o treime”, a spus Alexandru Slusari.

În această situaţie, Dorin Chirtoacă ar trebui să-şi dea demisia, pentru a da peste cap planurile lui Plahotniuc de a controla primăria în următorii ani.

„Dorin Chirtoacă este pe foarte mult timp (probabil până la 2019) înlăturat de la administrarea municipiului şi împreună cu Mihai Ghimpu poartă o vină imensă pentru situaţia dificilă în care a nimerit acum Chişinăul şi electoratul democratic. Totodată, votarea de azi denotă clar că dacă edilul suspendat ar înţelege corect mesajul majorităţii cetăţenilor din capitală şi ar demisiona săptămâna viitoare, atunci vor fi date peste cap toate calcule lui Plahotniuc privind desfăşurarea controlului asupra primăriei şi sunt şanse foarte bune că, în primăvară, municipiul va alege un primar gospodar cu viziuni proeuropene, care va reprezenta o nouă clasă politică, care nu are nimic comun nici cu Plahotniuc, nici cu Dodon”, a mai spus Alexandru Slusari.