Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.11.2017

Referendumul de revocare a primarului general al capitalei a eșuat

Referendumul de revocare a primarului general al capitalei a eșuat

Referendumul de revocare a primarului general al capitalei a eșuat. Secțiile de vot au fost închise la ora 21.00, iar până la această oră la urne s-au prezentat peste 110 mii de alegători.

Potrivit datelor Consiliului electoral de circumscripție Chișinău, 17,53% din chișinăuieni au participat la referendumul de revocare a primarului general al capitalei, ceea ce înseamnă că scrutinul nu va fi validat. Totodată, datele privind numărul exact de alegători urmează a fi totalizate și prezentate ulterior.

Informațiile actuale arată că la urnele de vot s-au prezentat mai multe femei (55,7%) decât bărbați (44,3%). Cei mai mulți alegători sunt din sectorul Botanica al capitalei, după care urmează Râșcani, Centru, Buiucani și Ciocana.

Pentru ca edilul Dorin Chirtoacă să fie demis din funcție prin intermediul referendumului erau necesare peste 160 mii de voturi. Totodată, pentru ca referendumul să fie validat, la scrutin urmau să participe nu mai puţin de o treime din cei peste 647 mii de alegători înscrişi pe liste.

Dorin Chirtoacă se află în fruntea capitalei din 2007, în prezent fiind la cel de-al treilea mandat. Actualmente, edilul capitalei este cercetat în două dosare pentru trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu și se află sub control judiciar. În așa fel, chiar dacă referendumul local a eșuat, primarul rămâne a fi suspendat din funcție până la pronunțarea deciziilor în cele două dosare, informează Moldpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus