Amintim că în seara zilei de miercuri, tânărul a venit la Chişinău pentru a se întâlni cu fosta prietenă şi a soluţiona probleme legate de relaţia lor. Situaţia s-a complicat în momentul în care individul a agresat tânăra în plină stradă, iar în apărare au sărit mai mulţi carabinieri.
 
În cele din urmă, individul s-a baricadat într-o grădiniţă din preajmă, ameninţând că va deschide focul în cazul în care cineva se va apropia de el. La faţa locului venise mai mulţi psihologi, inclusiv conducerea IGP. Acesta a cedat doar după discuţiile avute cu unii colegi de serviciu.
 
Tânărul care lucra în calitate de grefier la Judecătoria Hânceşti este acum cercetat penal pe trei capete de acuzare şi anume pentru tentativă de omor a unui poliţist, tentativă de omor a prietenei sale şi deţinerea ilegală a armei şi muniţiilor. El riscă între 10 şi 15 ani de închisoare.
 
Potrivit oamenilor legii, acesta avea planificată toată infracţiunea de acasă şi ştia că va muri, în condiţiile în care în geanta lui a fost găsit un bilet de adio şi mai multe muniţii.