/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ REFERENDUM. Botanica este cel mai activ sector, iar Centru cel mai pasiv. Prezența la urne la ora 18.00

19 noiembrie 2017, ora 18:10

Cel mai activ sector al Chișinăului este Botanica, unde au votat până acum 27.969de alegători, fiind urmat de sectorul Rîșcani cu 22.456 de alegători. Suburbiile prezintă cel mai slab indicator: 11.088 de alegători.

Pentru ca referendumul să fie declarat valabil este nevoie ca la urne să participe minim o treime din alegătorii cu drept de vot, adică 216.733 din totalul celor 650.201 persoane înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor.

Potrivit Codului Electoral din Republica Moldova, „revocarea primarului prin referendum poate avea o finalitate pozitivă pentru inițiatorii acestuia doar dacă pentru el a votat un număr egal sau mai mare de alegători decât au votat în cazul alegerii edilului, dar nu mai puțin de jumătate din numărul votanților care au participat la acest proces”.

În aceste condiții, pentru ca referendumul să fie valabil este nevoie ca minim 163.570 de locuitori ai municipiului să-și exprime votul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, iar această cifră să reprezinte minim jumătate din numărul de persoane prezente la vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram